Hoppa till sidans innehåll

Åsundsholm lever vidare!

30 MAR 2021 21:28
  • Uppdaterad: 18 DEC 2021 21:54

Lagom till påsk öppnar Åsundsholm upp sin fina bana för spel igen och i mitten av april öppnar restaurangen.


Det nedläggningshot som uppstod i höstas är därmed eliminerat. Sedan november månad har en interimsledning drivit ett projekt och ett intensivt arbete som involverat många individer för att hitta en lösning för fortsatt verksamhet. Det handlade från början om att få in intressenter med tillräckligt kapital, bli överens med tidigare ägare om pris, få banklån samt säkra befintliga medlemmar. Alla dessa faktorer har fallit väl ut och under vecka 12 lämnade de tidigare ägarna familjen Gunnardo över verksamheten till det nystartade bolaget Åsundsholm Herrgård AB.


Det nybildade bolaget Åsundsholm Herrgård AB har köpt över Åsundsholms herrgård med omgivande byggnader, golfbanan samt maskinpark och ska driva golfbanan och restaurang- och hotellverksamheten. Bolaget ägs av ca 65 privatpersoner och företag och även klubben är delägare i bolaget. Det har tecknats ett nyttjanderättsavtal mellan golfklubben och bolaget. Golfklubben är ansvarig för att utveckla golfverksamheten, bedriva medlemsvård och rekrytera nya medlemmar.


Även om det finns en tydlig rollfördelning mellan bolagets och klubbens ansvar så bygger hela konceptet på att det ska finnas ett tajt samarbete mellan verksamheterna. Det finns ett genuint och brett engagemang för verksamheten, vilket är väldigt glädjande. De senaste fyra helgerna har ett resursteam röjt runt herrgården och i skogspartier runt banan. Det finns en agenda för förbättrings- och utvecklingsarbete som innehåller allt från förbättringar på banan, vidareutveckling av tränings- och övningsområde, utegym, ökad satsning på ställplatser för husbil och husvagn, ökad tillgänglighet för strand och bad både från land- och sjösidan samt förbättrad badstrand.


Det droppar in anmälningar från nya medlemmar varje dag och målet att rekrytera 100 nya medlemmar under detta året är redan uppnått.
Banan kommer att skötas av en entreprenör och målsättningen är att kunna lyfta den redan goda standarden ytterligare några snäpp. Banans belägenhet på ca 170 m.ö.h. samt närheten till sjön Åsunden ger en gynnsam växtzon som möjliggör lång spelsäsong.


I mitten av april öppnas Åsundsholms restaurang som kommer att drivas av årets krögare i Borås 2020, Elias Abel Ahad, ägare av den hyllade restaurangen Räven och Rönnbären i Dalsjöfors.


Ledningarna för bolaget och klubben är väldigt glada och nöjda med att kunna driva Åsundsholm Golf & Country Club vidare med sin högkvalitativa bana och greener det talas om i en vacker, sjönära och rofylld herrgårdsmiljö där man kommer att mötas av högklassig service och vänligt bemötande.


Med vänlig hälsning
Åsundsholm Golf & Country Club
gm//
Leif Reinholdsson
Skribent: Kansliet
E-post: This is a mailto link

TILL VGF SERIESPEL!

VGF UNGDOM / ELIT

facebook-e1298647607468

VGF LADIES TOUR 

 

 

 LOGGA IN PÅ MIN GOLF

 

SENASTE NYTT PÅ GOLF.SE  SISU Idrottsutbildarna Västergötland


SPONSORER

New Wave Promotion

Postadress:
Västergötlands Golfförbund
Kryddvägen 11 B
541 39 Skövde

Kontakt:
Tel: 0735221319
E-post: This is a mailto link

Se all info