Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande: Åsundsholm Golf & Country Club upphör med verksamheten

11 NOV 2020 13:39
  • Uppdaterad: 21 DEC 2020 16:13

Anrika Åsundsholm från 1920, författarinnan Birgit Th Sparres författarhem, är center i anläggningen som sedan 2007 består av golfbana, restaurang och hotell. Anläggningen ägs och drivs av familjen Gunnardo sedan 2001.

Golfanläggningen har varit till försäljning sedan 2019 men trots intresse har man inte nått ända fram med någon köpare. Pandemin med fortsatt osäkert framtidsläge för framför allt hotell- och restaurangbranschen har ställt allt ytterligare på sin spets.

"Vi har skapat en fantastisk anläggning här på Åsundsholm, men tyvärr verkar vi i en priskänslig golfmarknad där många kämpar med lönsamhet, höga driftskostnader och vikande medlemsantal. Vi har sedan öppningen skjutit till drygt 500 tkr i kapital varje år för att hålla verksamheten igång och har nu kommit till en punkt där vi har beslutat att ställa om marken till jordbruk, precis som den en gång varit". säger Fredrik Gunnardo, VD för Åsundsholm G&CC.

"Vi har själva lagt ner otroligt mycket engagemang och hårt arbete så det är med stort vemod som vi har tagit detta känslosamma beslut. Vi är mycket stolta över vad vi har åstadkommit under dessa år och det har på många sätt varit en fantastiskt givande resa. Samtidigt är det en lättnad att efter flera års övervägande nu ha landat i ett beslut där vi startar ett nytt och mer hållbart kapitel i gårdens historia", fortsätter Fredrik Gunnardo.

"Åsundsholms Herrgård kommer även i fortsättningen att vara i familjens ägo men verksamheten upphör från och med 1 januari 2021", avslutar Fredrik Gunnardo.

Vid frågor kontakta: Fredrik Gunnardo, Åsundsholm Golf & Country Club på telefon 0321 - 266 71 eller via mail This is a mailto link

Pressmeddelande pdf

Skribent: Kansliet
Epost: This is a mailto link

TILL VGF SERIESPEL!

VGF UNGDOM / ELIT

facebook-e1298647607468

VGF LADIES TOUR 

 

 

 LOGGA IN PÅ MIN GOLF

 

SENASTE NYTT PÅ GOLF.SE  SISU Idrottsutbildarna Västergötland


SPONSORER

New Wave Promotion

Postadress:
Västergötlands Golfförbund
Box 10
541 21 Skövde

Kontakt:
Tel: 0708182560
E-post: This is a mailto link

Se all info